1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

FISCAAL
VOORDEEL

Dankzij de zeer lage uitstootwaarden zorgt Lexus Hybrid Drive voor de laagst mogelijke belasting tegenover vergelijkbare modellen van andere merken.

2 H

DE KRACHT
VAN HYBRIDE

Door op intelligente wijze een benzinemotor aan een elektromotor te koppelen, combineren onze Full Hybrid modellen aansprekende prestaties aan sterk gereduceerde emissies en een ongekend laag brandstofverbruik.

3 ExplicationHybride

HET VERSCHIL
VAN HYBRIDE

Gereduceerde emissies, uitbundige prestaties, lager brandstofverbruik en rijplezier.

4 SystHybride

GOED, BETER, BEST

Een full hybrid auto wordt aangedreven door het meest geavanceerde van alle hybride systemen - zoals de aandrijflijn die in onze Full Hybrid modellen wordt toegepast.

5 LeSystHybrideFaitLaDifference

UITLEG
HYBRIDE

Er zijn verschillende typen hybride auto's, met een belangrijke overeenkomst.

6 ImagesEtVideos

FOTO'S EN
VIDEO'S

Ontdek de Full Hybrid range.

concept cars

CONCEPT
CARS

De concept cars van Lexus bieden een spannend voorproefje op onze toekomstige designrichting.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

In dit hoofdstuk vindt u een aantal van onze meest opvallende concept cars en studiemodellen.

IS300h Fsport Loc 12 JH 2013

SERVICE &
ONDERHOUD

We kennen uw Lexus beter dan wie ook. Zowel voor het ontwerp als voor het onderhoud staan de door Lexus opgeleide medewerkers klaar om voor uw auto te zorgen

1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

GARANTIE &
BIJSTAND

Bij Lexus leggen we de nadruk op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze service. Ontdek onze garanties en Lexus Assistance.

NX5013

ONDERDELEN &
ACCESSOIRES

Lexus onderdelen garanderen een optimale werking en dit verlengt de levensduur van uw voertuig aanzienlijk.

NX 300h LIF 05 AW 2014

U & UW
LEXUS

Ontdek hier alle door Lexus aangeboden services.

LC 500

DE VOLGENDE SUBLIEME LEXUS


CO2 emissies, gecombineerd (g/km) 263
Gecombineerd verbruik (l/100km) 11,5
Acceleratie 0-100 km/u 4,7
Maximum snelheid (km/u) 270

VANAF € 109.190,00

SENSATIONEEL RIJPLEZIER

TECHNISCHE EXPERTISE EN EEN EXPRESSIEF DESIGN KOMEN SAMEN IN DEZE LUXUEUZE COUPE

De LC markeert voor Lexus het begin van een nieuwe fase. Op basis van de gedurfde styling van de LF-LC concept car ontwikkelden we een bloedstollende coupé die alles heeft om uw verwachtingen te overtreffen. Dat is zichtbaar in elke lijn en u voelt het direct zodra u plaats neemt achter het stuur.

De LC 500 beschikt over een 5,0 liter V8 benzinemotor, die een vermogen van 477 DIN pk/351 kW overbrengt op de achterwielen. Deze met de hand gebouwde motor werd tot in detail fijngeslepen tijdens races als de 24 uur van de Nürburgring en is gekoppeld aan 's werelds eerste 10-traps automatische transmissie. Een combinatie die garant staat voor krachtige acceleraties en een imposant motorgeluid.


UITRUSTING

ONTDEK WAT DE LC 500 TE BIEDEN HEEFT

Rijden met de LC 500 – Highlights

RIJDEN MET DE LC 500 – HIGHLIGHTS

De LC 500 is compleet nieuw ontwikkeld met oog op een scherper en meer gecontroleerd weggedrag dat zich aanpast op uw rijstijl. De 1--traps automatische transmissie is uitgerust met AI-SHIFT technologie, die de gekozen versnelling niet alleen afstemt op uw rijsnelheid en uw persoonlijke voorkeur, maar ook op uw rijstijl in het verleden. Het resultaat: een intelligenter rijgedrag. Daarbij zorgen technologieën als Adaptive Variable Suspension en de hoge torsiestijfheid van de carrosserie voor een nog betere rijervaring.

Het interieur van de LC 500 – Highlights

HET INTERIEUR VAN DE LC 500h – HIGHLIGHTS

Na een paar minuten achter het door de ‘Takumi’ gemaakte stuurwiel van de LC, merkt u de ergonomische intelligentie van de cockpit. Om de bestuurder vertrouwen te geven en uit te nodigen tot een enthousiaste rijstijl bevinden alle knoppen en schermen zich op precies de juiste plek. Dankzij de lage motorkap en het slim ingedeelde dashboard heeft u bovendien een prachtig uitzicht op de weg voor u.

Lexus Safety System +

LEXUS SAFETY SYSTEM +

De nieuwe LC is standaard uitgerust met het revolutionaire Lexus Safety System +. Het systeem omvat onder meer een Pre-Crash System dat ook voetgangers beschermt; Advanced Lane Keeping Assist dat u helpt in uw rijbaan te blijven; Automatic High Beam voor beter zicht in het donker en Adaptive Cruise Control, dat uw snelheid afstemt op uw voorligger.

V8 motor

V8 ENGINE

De V8 van de LC 500 combineert krachtige acceleraties met de buitengewoon snelle respons van een atmosferische motor. Het maximum koppel bedraagt 540Nm, de acceleatie van 0 tot 100 km/u neemt slechts 4,7 seconden in beslag. Om het motorgeluid nog indrukwekkender te maken, is in de voorste luchtinlaat een akoestische geluidsgenerator aangebracht. Dit versterkt het voor een V8 kenmerkende geluid en laat de passagiers binnen het geluid op precies het juiste volume horen. Trap het gaspedaal in om externe kleppen in de belangrijkste geluidsdemper open en dicht te laten gaan wat het effect nog eens extra versterkt.

10-traps transmissie

10-TRAPS TRANSMISSIE

De 10-traps automatische transmissie van de LC 500 is eveneens een wereldprimeur van Lexus, die garant staat voor uitzonderlijk snelle schakelovergangen. Voor een scherp en soepel rijgedrag maakt deze transmissie gebruik van AI-SHIFT logaritmes die de optimale overbrenging selecteert op basis van de voorkeuren en intentie van de bestuurder. Daarmee werkt de transmissie niet alleen op basis van de rijsnelheid van de auto, maar ook op basis van gegevens uit eerdere ritten.

20" & 21" lichtmetalen velgen

20" & 21" LICHTMETALEN VELGEN

20" velgen van gegoten lichtmetaal
Velgen met 5 vierdubbel spaaks design en geluidsreductie, vervaardigd met uiterste precisie en afgewerkt in Dark Grey metallic.

21" velgen van gesmeed lichtmetaal
Lichtgewicht velgen met 5 dubbelspaaks design (enkel beschikbaar met Sport+ pack)

LED koplampen

LED KOPLAMPEN

Deze zeer compacte LED koplampen met drievoudige lens werd speciaal ontwikkeld om de nieuwe LC een uitzonderlijk korte overhang voor te kunnen geven, wat cruciaal is voor de rijeigenschappen bij hoge snelheid.

Glazen dak

GLAZEN DAK

Een glazen dak geeft een gevoel van totale vrijheid in het interieur van de LC. Een chromen sierlijst rond het glas versterkt het elegante profiel, terwijl de achterste rand de vorm heeft van een traditioneel Japans zwaard.

Carbonfiber dak

CARBONFIBER DAK

Toepassing van lichtgewicht carbonfiber voor het dak verlaagt het zwaartepunt van de LC. Het dak wordt in onze Motomachi fabriek vervaardigd met behulp van een nieuw, snelwerkend gietproces.

Actieve achterspoiler

ACTIEVE ACHTERSPOILER

Bij snelheden boven 80 km/u komt automatisch een actieve achterspoiler omhoog om extra downforce te genereren, en daarmee de stabiliteit te verbeteren. Een luchtinlaat in de flanken vermindert turbulentie rond de achterwielen om de wegligging te verbeteren.

Holografische LED achterlichten

HOLOGRAFISCHE LED ACHTERLICHTEN

De opvallende achterlichten met hun doorlopende 'L' vorm in een metalen sierlijst zijn geïnspireerd op de naverbrander van een straaljager. Wie goed kijkt, ziet dat het slot voor de bagageruimte onopvallend in het rechter achterlicht is geïntegreerd.

Op de bestuurder gericht interieur

OP DE BESTUURDER GERICHT INTERIEUR

Dankzij de expertise van een van onze Takumi vakmensen heeft het stuurwiel van de LC de best mogelijke vorm - een ellips die perfect in de hand ligt voor bochten met hoge G-krachten.

Om afleiding tijdens het rijden tot een minimum te beperken, bevinden alle belangrijke instrumenten en displays zich in of rond uw blikveld.

Veelgebruikte functies, zoals Drive Mode Select, zijn rond het stuurwiel gegroepeerd. Zo hebben onze technici met veel oog voor detail een cockpit gecreërd die volledig in dienst staat van uw rijbeleving.

Climate Concierge / Nanoe® technologie

CLIMATE CONCIERGE / NANOE® TECHNOLOGIE

De revolutionaire 'Climate Concierge' stelt automatisch de temperatuur voor het interieur en de stoel- en stuurverwarming in. Daarnaast brengt de al even vooruitstrevende nanoe® technologie negatief geladen deeltjes in het interieur om de lucht te zuiveren en de bekleding fris te houden. Dit heeft bovendien een aangenaam, vochtregulerend effect op uw huid en haar.

Lederen bekleding

LEDEREN BEKLEDING

Stoelen met fraai gestikte lederen bekleding bieden de best mogelijke combinatie van steun en comfort. Sato, Chief Engineer van de LC, was zelf betrokken bij de ontwikkeling van dit nieuwe design dat zo'n 50 verschillende tests heeft ondergaan.

Alcantara® sportstoelen en portierpanelen

ALCANTARA® SPORTSTOELEN EN PORTIERPANELEN

De LC is ook leverbaar met sterk geprononceerde sportstoelen die u in snelle bochten stevig op uw plaats houden. De stoelen worden door onze Takumi vakmensen met de grootst mogelijke nauwkeurigheid afgewerkt met een combinatie van leder en contrasterend Alcantara®.

Carbonfiber technologie

CARBONFIBER TECHNOLOGIE

De portierpanelen in het interieur van de LC zijn vervaardigd met behulp van hetzelfde composiet op basis van carbonfiber als voor de Lexus LFA.

Aluminium pedalen

ALUMINIUM PEDALEN

Een gaspedaal, rempedaal en een grote voetsteun van geanodiseerd aluminium garanderen puur sportieve prestaties.

Analoog klokje met 'L' logo

ANALOOG KLOKJE MET 'L' LOGO

Ontdek het discrete 'L' logo op de wijzerplaat van het analoge klokje en het aangename gevoel van de bediening van de ventilatieopeningen, die iets boven het oppervlak ligt.

Multi-Information Display

MULTI-INFORMATION DISPLAY

Om u op de hoogte te houden van belangrijke rijgegevens - zoals veiligheidswaarschuwingen en aanwijzingen van het navigatiesysteem - bevindt zich tussen de klokken in het instrumentarium een multi-information kleurendisplay.

Extra breed Head-Up Display

EXTRA BREED HEAD-UP DISPLAY

Belangrijke rijgegevens worden met behulp van onze nieuwste Head-Up Display technologie (174 x 48 mm) in kleur geprojecteerd op de voorruit. Zo kunt u altijd uw blik op de weg houden.

Lexus Premium Navigatiesysteem

LEXUS PREMIUM NAVIGATIESYSTEEM

Het 10,3" grote display van het Lexus Premium navigatiesysteem is perfect gepositioneerd en kan worden bediend via spraakbediening of de Touch Pad van de Remote Touch Interface die even eenvoudig werkt als een smartphone of tablet. Op het scherm kunt u tegelijkertijd twee informatiebronnen weergeven, zoals het navigatiesysteem en instellingen van de climate control.

Mark Levinson® audiosysteem

MARK LEVINSON® AUDIO

MARK LEVINSON® AUDIOSYSTEEM MET 13 LUIDSPREKERS
Optioneel kunt u de uitrusting van het interieur verder uitbreiden met dit sublieme Mark Levinson® Premium Surround audiosysteem, dat met GreenEdge™ technologie en 13 luidsprekers op maat werd gemaakt voor de akoestische eigenschappen van het interieur van de LC. Het systeem klinkt als een volwaardige home theatre installatie, met een geluidskwaliteit die nog eens wordt verbeterd door Clari-Fi™, een functie die geluid herstelt wat verloren gaat bij het comprimeren van MP3-bestanden.

Blind Spot Monitor & Rear Cross Traffic Alert

BLIND SPOT MONITOR & REAR CROSS TRAFFIC ALERT

Radarsensoren in de achterbumper registreren achteropkomend verkeer in andere rijbanen, dat in de buitenspiegels onzichtbaar blijft. Zodra u richting aangeeft om van rijbaan te veranderen en er rijdt een voertuig in uw dode hoek, dan verschijnt in de desbetreffende buitenspiegel een waarschuwingssignaal.

De functie Rear Cross Traffic Alert maakt gebruik van de Blind Spot Monitor om tijdens het manoeuvreren achteropkomend verkeer in de gaten te houden. Bij mogelijk gevaar hoort u een waarschuwingssignaal en ziet u ook in de buitenspiegel een waarschuwing oplichten.

Road Sign Assist

ROAD SIGN ASSIST

De functie Road Sign Assist (RSA) van de nieuwe LC herkent met behulp van de camera in de voorruit verkeersborden. Als bestuurder wordt u hierover geïnformeerd via het multi-information display. Het systeem herkent alle verkeersborden die zijn opgenomen in het Verdrag van Wenen.

Bandenspanningscontrolesysteem

BANDENSPANNINGSCONTROLESYSTEEM

Met behulp van een sensor wordt de druk in elke band in de gaten gehouden. Op het multi-information display ziet u een waarschuwing zodra de druk in één of meerdere banden te laag wordt.

Parking Assist Monitor

PARKING ASSIST MONITOR

Om gemakkelijker achteruit te kunnen inparkeren, activeren sensoren in de achterbumper een waarschuwingssignaal voor eventuele obstakels die in de weg staan. Het geluidssignaal kunt u desgewenst ook uitschakelen. Zodra u achteruit gaat rijden, wordt het gebied achter de auto in beeld gebracht op het 10,3" display. Op het scherm ziet u ook virtuele zichtlijnen die u helpen bij het inparkeren.

Pop-up motorkap

POP-UP MOTORKAP

De pop-up motorkap wordt geactiveerd door sensoren in de voorbumper, en komt automatisch iets omhoog wanneer u in botsing komt met een voetganger. Door de extra ruimte tussen de motorkap en de harde onderliggende motordelen wordt het risico op letsel bij de voetganger sterk gereduceerd.

8 airbags

8 AIRBAGS

Naast een uiterst robuuste veiligheidskooi genieten de passagiers bescherming van acht airbags. De bestuurder en voorpassagier worden beschermd door een 2-fase airbag, alsmede knie- en zijairbags. Gordijnairbags beslaan de gehele zijkant van het interieur. Bovendien zijn alle veiligheidsgordels uitgerust met gordelspanners.

Drive Mode Select

DRIVE MODE SELECT

Met behulp van Drive Mode Select kunt u kiezen uit de rijmodi ECO / COMFORT, NORMAL / CUSTOM en SPORT S / SPORT S+. De schakelaar bevindt zich naast het stuurwiel, zodat u zich kunt blijven concentreren op de weg.

10-traps transmissie met magnesium paddles en handmatige 'M' modus

10-TRAPS TRANSMISSIE MET MAGNESIUM PADDLES EN HANDMATIGE 'M' MODUS

Voor meer rijplezier en een zeer directe, dynamische respons beschikt de transmissie van de LC500 over een 'M' rijmodus. Hiermee bent u als bestuurder vrij om zelf de juiste versnelling en het moment van schakelen te kiezen.

Hoge torsiestijfheid

HOGE TORSIESTIJFHEID

Om een zo stevig carrosserie te creëren, worden bepaalde onderdelen van de LC vervaardigd uit staal met een extra hoge treksterkte. Voor delen als de portieren, het kofferdeksel en de motorkap wordt gebruikgemaakt van lichtgewicht aluminium. Voor het dak en de frames rond de portieren van de LC is Carbon Fibre Reinforced Plastic, een innovatief materiaal dat zeer licht is, en tegelijkertijd ook buitengewoon stevig.

NIET GEVONDEN

Er zijn geen voertuigkenmerken die met uw zoekopdracht overeenkomen. Pas uw zoekopdracht aan en probeert u het opnieuw.

2017 Lexus LC 500 quote

HET BOUWEN VAN DE LC WAS DE GROOTSTE UITDAGING SINDS WE BIJ LEXUS DE EERSTE LS MAAKTEN.

Koji Sato, ingénieur en chef du LC

Om u op deze site de optimale beleving van Lexus te kunnen bieden, maken wij en onze geselecteerde partners gebruik van cookies. Gaat u verder zonder uw instellingen te wijzigen, dan gaan wij ervanuit dat u geen problemen heeft met het ontvangen van cookies op de Lexus website.

LEES MEER