1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

FISCAAL
VOORDEEL

Dankzij de zeer lage uitstootwaarden zorgt Lexus Hybrid Drive voor de laagst mogelijke belasting tegenover vergelijkbare modellen van andere merken.

2 H

DE KRACHT
VAN HYBRIDE

Door op intelligente wijze een benzinemotor aan een elektromotor te koppelen, combineren onze Full Hybrid modellen aansprekende prestaties aan sterk gereduceerde emissies en een ongekend laag brandstofverbruik.

3 ExplicationHybride

HET VERSCHIL
VAN HYBRIDE

Gereduceerde emissies, uitbundige prestaties, lager brandstofverbruik en rijplezier.

4 SystHybride

GOED, BETER, BEST

Een full hybrid auto wordt aangedreven door het meest geavanceerde van alle hybride systemen - zoals de aandrijflijn die in onze Full Hybrid modellen wordt toegepast.

5 LeSystHybrideFaitLaDifference

UITLEG
HYBRIDE

Er zijn verschillende typen hybride auto's, met een belangrijke overeenkomst.

6 ImagesEtVideos

FOTO'S EN
VIDEO'S

Ontdek de Full Hybrid range.

concept cars

CONCEPT
CARS

De concept cars van Lexus bieden een spannend voorproefje op onze toekomstige designrichting.

main menu lexus brand

INNOVATIEF
DESIGN

In dit hoofdstuk vindt u een aantal van onze meest opvallende concept cars en studiemodellen.

IS300h Fsport Loc 12 JH 2013

SERVICE &
ONDERHOUD

We kennen uw Lexus beter dan wie ook. Zowel voor het ontwerp als voor het onderhoud staan de door Lexus opgeleide medewerkers klaar om voor uw auto te zorgen

1 AvantagesFiscaux FiscaleVoordelen

GARANTIE &
BIJSTAND

Bij Lexus leggen we de nadruk op de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze service. Ontdek onze garanties en Lexus Assistance.

NX5013

ONDERDELEN &
ACCESSOIRES

Lexus onderdelen garanderen een optimale werking en dit verlengt de levensduur van uw voertuig aanzienlijk.

NX 300h LIF 05 AW 2014

U & UW
LEXUS

Ontdek hier alle door Lexus aangeboden services.

GS F

DEZE COMPLEET NIEUWE SPORT SEDAN VAN LEXUS STAAT VOOR UITBUNDIG RIJPLEZIER EN LUXE VOOR MAXIMAAL 5 PASSAGIERS.


CO2 emissies, gecombineerd (g/km) 260
Verbruik gecombineerd (l/100km) 11,2
Acceleratie 0-100 km/u (s) 4,6
Maximum snelheid (km/u) 270

VANAF € 104.740,00

DE NIEUWE GS F

DEZE COMPLEET NIEUWE SPORT SEDAN VAN LEXUS STAAT VOOR UITBUNDIG RIJPLEZIER EN LUXE VOOR MAXIMAAL 5 PASSAGIERS.

De GS F dankt zijn spectaculaire rijeigenschappen aan een met de hand gebouwde 5,0 liter V8 benzinemotor met een vermogen van 477 pk en een topsnelheid van 270 km/u. Het vermogen wordt overgebracht door een 8-traps Sport Direct Shift automatic transmission en een Torque Vectoring Differential. De wegligging en prestaties van de GS werd op de Nürburgring in Duitsland tot in detail fijngeslepen.

Daarbij geniet u niet alleen van het indrukwekkende geluid uit de vierdubbele uitlaten, maar ook van de rust en de luxe in een volledig op de bestuurder gerichte cockpit, met Alcantara bekleding en een subliem Mark Levinson® audiosysteem met 17 luidsprekers. Minstens zo belangrijk is het baanbrekende Lexus Safety System +, dat in alle situaties waakt over uw veiligheid.

KENMERKEN

LEES MEER OVER DE GS F

Rijden met de GS F - Highlights

HIGHLIGHTS

Deze nieuwe 5,0 liter V8 werd intensief getest tijdens de 24-uurs race op de Nürburgring en in de Pikes Peak Hill Climb in Colorado, en vestigt een nieuwe norm voor sportieve prestaties. Een motor zonder turbo staat garant voor een directe respons en een spectaculair geluid. De cilinderkop en andere bewegende delen werden ontwikkeld door Yamaha Motorsport (waar ook de V10 motoren van de LFA werden gebouwd), waarna de assemblage en de tuning plaatsvinden in de fabriek in Tahara. Daar wordt elke motor nauwgezet gecontroleerd en met een stethoscoop op geluid getest. Het resultaat: een soepele, en tegelijkertijd zeer directe acceleratie. Om van het rijden met de GS F ook een bijzondere akoestische ervaring te maken, bundelt Active Sound Control - een technologie die werd ontwikkeld voor de LFA - het geluid van de motor en de uitlaat tot een imposante soundtrack.

Het interieur van de GS F - Highlights

HIGHLIGHTS

De nieuwe GS F wordt door onze 'Takumi' vakmensen gebouwd in de veelgeprezen Motomachi-fabriek in Japan. Elk van deze vakmensen heeft minimaal 25 jaar ervaring en is een expert om zelfs de kleinste imperfecties op te sporen. Zelf beleeft u hun kunnen wanneer u de met veel precisie vervaardigde aluminium audioknoppen of de fraai gestikte lederen bekleding aanraakt.

De glanzende lak is het resultaat van een intensief proces, waarbij elke laklaag voor een perfect resultaat met de hand wordt geschuurd. Voor de laatste proefrit controleren onze 'Takumi' elke auto in een ‘quiet room’, waarbij ze hun geoefende oor combineren met een gevoelige microfoon die op een strategische plek in het interieur is geplaatst.

Veiligheid in de GS F - Highlights

HIGHLIGHTS

Lexus heeft altijd voorop gelopen met de ontwikkeling van veiligheids- en hulpsystemen. Zo testen wij al onze nieuwe modellen in ‘s werelds grootste rijsimulator. Ook de nieuwe GS profiteert van ons onderzoek op het gebied van ongevalpreventie, en is leverbaar met het baanbrekende Lexus Safety System +. Het systeem omvat onder meer het Pre-Crash System met een functie die ook voetgangers opmerkt, Advanced Lane Keeping Assist dat u helpt in uw rijbaan te blijven, Road Sign Assist om verkeersborden in de gaten te houden, Automatic High Beam voor een beter zicht in het donker en Adaptive Cruise Control, dat uw rijsnelheid automatisch afstemt op die van uw voorganger.

8-traps transmissie

8-TRAPS TRANSMISSIE

Het vermogen van de V8 motor wordt overgebracht via een 8-traps Sport Direct Shift sequentiële transmissie die ook handmatig schakelen mogelijk maakt. Zodra u kiest voor de Manual rijmodus, kunt u met schakelpaddels aan weerszijden van het stuurwiel zelf razendsnel schakelen. Bij het terugschakelen wordt u onthaald op het geluid van sportief 'tussengas' tijdens de schakelovergangen.

Active Sound Control

ACTIVE SOUND CONTROL

Als bestuurder kunt u het geluid van uw GS F aanpassen door de SPORT S of SPORT S+ rijmodus in te schakelen, waarna Active Sound Control actief word. Dit versterkt het diepe uitlaat geluid van de auto, zodat alle inzittenden kunnen genieten van een sportieve rijervaring.

Drive Mode Select

DRIVE MODE SELECT

Met behulp van Drive Mode Select kan het rijgedrag van de GS F worden aangepast. Met de ECO modus kiest u voor lagere emissies en brandstofbesparing, terwijl de modus NORMAL in dagelijks verkeer zorgt voor een ideale balans tussen vermogen, brandstofverbruik en emissies. Met CUSTOMIZE kunt u de GS F afstemmen op uw eigen voorkeur. Wilt u tijdens het rijden een nog scherper weggedrag, dan schakelt u simpelweg de SPORT S of SPORT S+ modus in.

Stijf chassis / wielophanging

STIJF CHASSIS / WIELOPHANGING

De basis voor de uitstekende rijeigenschappen van de GS F wordt gevormd door de extreem stijve carrosserie. De torsiestijfheid wordt verder verbeterd door een aantal specialistische productiemethodes, waaronder lijm- en lastechnieken. De multilink achterwielophanging staat garant voor optimale stabiliteit, zowel op rechte stukken als in bochten. Daarbij zorgt het gebruik van staal met een hoge treksterkte in combinatie met componenten van gegoten aluminium voor een laag gewicht en trillingsvrij rijcomfort.

Sports VDIM

SPORTS VDIM

Dankzij Sports Vehicle Dynamics Integrated Management (VDIM) kunt u het imposante vermogen van de GS F soepel en veilig aanspreken. Het systeem zorgt voor een sportievere instelling voor de gasrespons, de stuurinrichting en de wielophanging en verhoogt de grens waarop VDIM in werking treedt. Bent u ervaren genoeg om de GS F tot het uiterste te drijven, dan kunt u Sports VDIM ook volledig uitschakelen.

Torque Vectoring Differential

TORQUE VECTORING DIFFERENTIAL

Om het rijplezier te bevorderen is de GS F uitgerust met een Torque Vectoring Differential (TVD) met drie standen: STANDARD, voor een combinatie van soepele prestaties en stabiliteit bij hoge snelheden, SLALOM voor een nadruk op een directe respons op stuurbewegingen en TRACK voor een constant en stabiel gedrag in snelle bochten op het circuit.

V8 Motor

V8 MOTOR

De imposante 5,0 liter V8 van de GS F wordt met de hand gebouwd en vervolgens afgesteld met behulp van een stethoscoop. De krachtbron levert een vermogen van 477 pk, gecombineerd met een koppel van 530 Nm. De cilinderkop en alle bewegende delen zijn ontworpen om bij hogere toerentallen het maximale vermogen te leveren. Daarbij produceert de motor tot 3.000 t.p.m. een diepe, aangename brom die tijdens snel accelereren boven 6.000 t.p.m aanzwelt tot een imposante brul.

3-Zone Climate Control

3-ZONE CLIMATE CONTROL

Het interieur van de nieuwe GS is onderverdeeld in drie zones voor de elektronische climate control met de revolutionaire nanoe® technologie. De inzittenden voorin kunnen de gewenste temperatuur instellen via Remote Touch of het centrale display, terwijl ook de passagiers achterin beschikken over een eigen bedieningspaneel voor de climate control.

Stoelverwarming

STOELVERWARMING

Beide buitenste zitplaatsen op de achterbank zijn via een praktisch bedieningspaneel individueel verwarmbaar. Het paneel, een LDS-display in de middenarmsteun, dient tevens voor bediening van de climate control, audio en de zonwering voor de achterruit.

Sportstoelen

SPORTSTOELEN

De nieuw ontworpen stoelen met hoge rugleuning zijn vervaardigd met behulp van de 'integrated foaming' technologie van Lexus. Zo bent u verzekerd van extra zijdelingse steun in snelle bochten. Beide voorstoelen zijn bovendien uitgerust met stoelverwarming en -ventilatie.

Sportstuur

SPORTSTUUR

De GS F beschikt over een 'thick grip' stuurwiel, dat meer controle biedt bij hogere snelheden. Ook de locatie, vorm en bediening van de schakelpaddels is zorgvuldig gekozen met oog op snelle, nauwkeurige schakelovergangen.

Adaptive Cruise Control

ADAPTIVE CRUISE CONTROL

Om ontspannen te rijden, bewaart Adaptive Cruise Control een veilige afstand tussen u en een voorganger, zelfs wanneer dit voertuig niet met constante snelheid rijdt.

Blind Spot Monitor

BLIND SPOT MONITOR

Radarsensoren in de achterbumper registreren achteropkomend verkeer in andere rijbanen, dat in de buitenspiegels onzichtbaar blijft. Zodra u richting aangeeft om van rijbaan te veranderen en er rijdt een voertuig in uw dode hoek, dan verschijnt in de desbetreffende buitenspiegel een waarschuwingssignaal.

Lane Keeping Assist

LANE KEEPING ASSIST

Lane Keeping Assist (LKA) bepaalt met behulp van een camera achter de achteruitkijkspiegel uw positie op de weg. Verlaat u onbedoeld uw rijbaan, dan activeert LKA een waarschuwingssignaal en voelt u tegelijkertijd een korte stuurcorrectie.

Pre-Crash Safety

PRE-CRASH SAFETY

Een millimeter-golf radar en een boordcomputer berekenen de kans op mogelijk gevaar. Is de kans op een aanrijding groot, dan wordt de bestuurder middels geluids- en lichtsignalen gewaarschuwd, terwijl ook de remdruk wordt verhoogd. Is een aanrijding onvermijdelijk, dan kan het remsysteem automatisch in werking treden en worden tevens de veiligheidsgordels aangespannen.

Rear Cross Traffic Alert

REAR CROSS TRAFFIC ALERT

De functie Rear Cross Traffic Alert maakt gebruik van de Blind Spot Monitor radar om achteropkomend verkeer op een parkeerplaats te signaleren, waarna een waarschuwingssignaal klinkt. Ook ziet u in de buitenspiegel een waarschuwingssignaal.

Road Sign Assist

ROAD SIGN ASSIST

De functie Road Sign Assist (RSA) van de nieuwe GS F herkent met behulp van de camera in de voorruit verkeersborden. Als bestuurder wordt u hierover geïnformeerd via het multi-information display. Het systeem herkent alle verkeersborden die zijn opgenomen in het Verdrag van Wenen.

Tien Airbags

TIEN AIRBAGS

Naast een uiterst robuuste veiligheidskooi genieten de passagiers bescherming van tien sensorgestuurde airbags. Bovendien zijn alle veiligheidsgordels, met uitzondering die van de middelste zitplaats achterin, uitgerust met gordelspanners. De voorpassagier wordt beschermd door een 2-fase gezichtsairbag, alsmede knie- en zijairbags. De buitenste zitplaatsen achterin beschikken standaard over zijairbags, terwijl gordijnairbags de gehele zijkant van het interieur beslaan. Al deze uitzonderlijke veiligheids voorzieningen behoren tot de standaarduitrusting van de GS. Het resultaat daarvan is dat de kans op letsel bij een eventuele aanrijding aanzienlijk wordt gereduceerd.

Adaptive Variable Susupension (AVS)

ADAPTIVE VARIABLE SUSUPENSION (AVS)

Voor een nog dynamischer weggedrag stuurt Adaptive Variable Suspension – nu standaard op de GS F – op intelligente wijze de dempingskracht op de vier wielen aan. Dit komt niet alleen het rijcomfort ten goede, maar verbetert ook de stabiliteit, met name in snel genomen bochten.

NIET GEVONDEN

Er zijn geen voertuigkenmerken die met uw zoekopdracht overeenkomen. Pas uw zoekopdracht aan en probeert u het opnieuw.

gs350 quote 200x200 black

“NET ALS ALLE ANDERE F-LINE MODELLEN BLINKT DE GS F UIT IN OPWINDEND RIJPLEZIER, WAAR EN WANNEER U OOK RIJDT.

Yukihiko Yaguchi, GS F Chief Engineer

Om u op deze site de optimale beleving van Lexus te kunnen bieden, maken wij en onze geselecteerde partners gebruik van cookies. Gaat u verder zonder uw instellingen te wijzigen, dan gaan wij ervanuit dat u geen problemen heeft met het ontvangen van cookies op de Lexus website.

LEES MEER