1. Owners
 2. Maintenance
 3. Aircocheck

AIRCOCHECK

Dankzij uw airco houdt u het zelfs op de zwoelste zomerdagen heerlijk fris achter het stuur. Op voorwaarde natuurlijk dat uw airco goed is onderhouden. Hoe u dat aanpakt, ontdekt u hier!

Waarom heeft uw airco onderhoud nodig?

Er treedt na verloop van tijd immers niet alleen slijtage op, maar bovendien verschijnen in elke airco op den duur ook bacteriën, micro-organismen en schimmels. Die veroorzaken een onaangename geur.
Om zeker te zijn van de goede werking van uw airco, moet u hem minstens een keer per jaar laten nakijken. 

Wat is een airco check?

Tijdens de aircocheck controleren onze technici:

 • het koelmiddelniveau
 • de aircoleidingen
 • de condensor
 • de interieurfilter

Ga langs bij uw Lexus-verdeler voor een aircocheck. Niemand kent uw Lexus immers beter dan onze technici, en bovendien bent u zo zeker van originele en kwalitatieve wisselstukken.

4 tips om uw airco in topvorm te houden

 • 1. Zet uw airco minstens een keer per week op de koudste stand

  Laat uw airco wekelijks 10 minuten draaien op de koelste stand en op de maximale snelheid, ook in de winter. Zo voorkomt u schimmelvorming.

  2. Open eerst de ramen bij warm weer

  Open op een warme zomerdag alle ramen en deuren vooraleer u de motor en airco aanzet. Zo kan de opgehoopte hete lucht eerst ontsnappen. Om het interieur vervolgens zo snel mogelijk af te koelen, zet u de airco kort op de recirculatiestand op maximaal koelvermogen.

 • 3. Zet de ventilatie niet af

  Schakel kort voor het einde van de reis de koelfunctie van de airconditioning uit, maar niet de ventilator. Zo blijft er geen restvocht in het systeem achter dat bacteriële en schimmelinfecties en onaangename geuren in de hand werkt.

  4. Reserveer uw aircocheck op tijd

  Voor u op autovakantie vertrekt, is het verstandig uw airco te laten nakijken. Valt uw vakantie tijdens de zomermaanden? Reserveer uw aircocheck dan ruim op tijd, want deze periode is veel drukker dan anders. Zo bent u zeker dat u in een frisse en lekker ruikende wagen op vakantie kunt vertrekken!

Informeer bij uw Lexus-verdeler naar de prijs van de airco check voor uw model. Het bijvullen van aircogas en de vervanging van onderdelen is niet inbegrepen in de prijs van de airco check.