How All Electric Works Hero Image

VOLLEDIG ELEKTRISCH

HOE ELEKTRISCH RIJDEN WERKT

Maak kennis met de wereld van elektrische auto's van Lexus. Een wereld waarin u moeiteloos uw auto oplaadt en waar u in stilte geniet van elke rit.

ONTSPANNEN EN OPLADEN

Stop simpelweg de stekker thuis in het stopcontact of maak een tussenstop bij een openbaar laadpunt. Ontdek de verschillende manieren waarop u uw elektrische Lexus kunt laden en hoe lang het duurt voordat de batterij vol is.

 •     Rapid Charging Card Image
  DC SNELLADEN (GELIJKSTROOM)
  51 mins
  Geschatte laadtijd 5-80% batterij DC (gelijkspanning)*
       AC Charging at Home Card Image
  THUIS OPLADEN MET WISSELSPANNING (AC)
  8 uur 2 minuten
  Geschatte laadtijd 0 - 100% batterij AC*
 • SNELLADEN

  Het snellere laden bij openbare laadpunten betekent dat u bij tussentijds opladen snel weer onderweg bent. De snelheid waarmee de batterij wordt opgeladen, is grotendeels afhankelijk van het vermogen van het laadpunt. Een 50kW unit kan sommige modellen tot 80% opladen in slechts 30 minuten. Snelle oplaadpunten (7-22kW) kunnen sommige modellen in 3-4 uur volledig opladen. Het merendeel van de openbare oplaadpunten zijn snelle laders.

  •     1 Find a Spot to Charge Hero Image

   TYPEN LAADSTATIONS

   EEN LAADPUNT ZOEKEN

   Tijdens elke rit verkeert u in de geruststellende wetenschap dat Europa een uitgebreid netwerk van snellaadstations heeft. Energie is dus altijd in de buurt. Uw auto vindt zelfs het dichtstbijzijnde laadstation voor u en laat u weten wanneer u uw rit kunt vervolgen.

  • NAVIGEREN

   Dit werkt heel eenvoudig. Voer uw bestemming in op het touch-screen en Trip Planner berekent uw route naar het dichtstbijzijnde laadstation.

   OPLADEN

   Geniet na aankomst bij het laadstation rustig van een kopje koffie, terwijl de batterij van uw auto in slechts enkele minuten wordt opgeladen.

   KLAAR VOOR VERTREK

   Uw Lexus app laat u weten wanneer u weer verder kunt. Klaar voor de volgende etappe van uw rit.

  •     2 Rapid Charging Technology Hero Image

   TYPEN LAADSTATIONS

   TECHNOLOGIE SNELLAADSTATIONS

   Binnen de EU kunt u op dit moment beschikken over een netwerk van zo'n 100.000 laadstations. De verwachting is dat dit aantal de komende vijf jaar zal groeien tot twee miljoen laadstations. Hoewel u bij sommige openbare laadstations gratis kunt opladen, zijn de meeste laadstations in beheer bij netwerkproviders, zodat u een card of mobiele app nodig heeft.

  THUISLADER

  De Lexus Wallbox is thuis eenvoudig te installeren en laadt uw auto in iets meer dan 8 uur volledig op. Gebruik de Lexus Link app en maak gebruik van handige functies, zoals het instellen van een maximaal laadniveau. Zo kunt u bijvoorbeeld na uw rit naar kantoor gebruikmaken van een laadpunt bij uw werkgever.

  •     1 Installing a Home Charger Hero Image

   TYPEN LAADSTATIONS

   EEN LAADPUNT THUIS INSTALLEREN

   Het is verstandig om uw laadpunt thuis te laten installeren door een professionele installateur. Lexus werkt samen met betrouwbare partners om deze werkzaamheden uit te voeren. Zo weet u zeker dat het laadpunt veilig en volgens voorschrift wordt aangelegd.

  • SNELLER OPLADEN

   Meer vermogen betekent dat de batterij van uw auto sneller is bijgeladen.

   KOSTEN BESPAREN

   Bepaalde landen bieden subsidies tot 75% van de kosten voor een thuislaadpunt.

   SLIMMERE TARIEVEN

   Veel energiemaatschappijen bieden lagere tarieven in de daluren, zodat u kunt besparen door uw auto 's nachts op te laden.

DE ZEKERHEID VAN EEN LANGE ACTIERADIUS

Met een elektrische auto van Lexus komt u verder dan u wellicht denkt. Neem plaats achter het stuur voor een stedentrip, in de geruststellende wetenschap dat u uw bestemming met gemak bereikt.

VERGROOT DE ACTIERADIUS VAN UW BATTERIJ

De toch al ruime actieradius van onze elektrische auto's kunt u verder vergroten met een aantal eenvoudige rijtips, waarmee u geld bespaart en tijdens uw reis minder energie verbruikt.

 •     Parallax Image 1 Drive intelligently

  HOE ELEKTRISCH RIJDEN WERKT

  SLIM RIJDEN

  Om de maximale actieradius te halen, registreert uw auto de rijprestaties en optimaliseert hij uw rijgedrag. Ook kunt u de rijmodus aanpassen om uw actieradius te vergroten. Elektrische auto's hebben relatief weinig onderhoud nodig. Toch kunt u de actieradius met een volle batterij eenvoudig vergroten, onder meer door te zorgen voor de juiste bandendruk en het tijdig vervangen van luchtfilters.

      Parallax Image 2 Keep the car cool

  HOE ELEKTRISCH RIJDEN WERKT

  BLIJF COOL

  Bij een auto die langdurig in de hete zon geparkeerd staat, kan de capaciteit van de batterij sneller afnemen. Maak voor een zo groot mogelijke actieradius spaarzaam gebruik van de airconditioning.

      Parallax Image 3 Accelerate gently

  HOE ELEKTRISCH RIJDEN WERKT

  RUSTIG AAN

  Een gelijkmatige, soepele acceleratie maakt elke elektrische auto efficiënter. Voorkom onnodig hard accelereren, met name in druk verkeer. Zo kunt u per volledige lading uw actieradius aanzienlijk vergroten.

 •     Full Width Image

INNOVATIEVE BATTERIJTECHNOLOGIE

    Parallax Image 1 Lifetime Security

HOE ELEKTRISCH RIJDEN WERKT

EEN LEVEN LANG ZEKERHEID

De batterij van uw Lexus zal doorgaans even lang meegaan als de auto zelf. Onderzoek wijst uit dat elektrische auto's na 200.000 kilometer nog zo'n 75% van de volledige capaciteit hebben. Ander onderzoek laat een nóg grotere duurzaamheid van de batterij zien, met slechts 5% capaciteitsverlies na 80.000 kilometer en nog eens 5% verlies van de capaciteit na 240.000 kilometer. Omdat bezitters van elektrische auto's gemiddeld slechts zo'n 15.000 kilometer per jaar rijden, zullen de meeste elektrische auto's nooit een nieuwe batterij nodig hebben.

    Parallax Image 2 Fully Covered

HOE ELEKTRISCH RIJDEN WERKT

VOLLEDIGE DEKKING

Voor een lange levensduur zonder problemen zijn onze batterijpakketten voorzien van geavanceerde systemen voor koeling en verwarming, terwijl een duurzame rubberen afdichting bescherming biedt tegen vocht en stof. Tevens biedt Lexus een verlengde garantie van tien jaar (of een miljoen kilometer) op alle defecten van het batterijpakket en vermindering van de opslagcapaciteit tot een niveau lager dan 70 procent. Voorwaarde voor deze garantiebepalingen is dat u de reguliere Health Checks voor het batterijpakket in acht neemt.

    Parallax Image 3 No Need to Worry

HOE ELEKTRISCH RIJDEN WERKT

GEEN ZORGEN

U bent bij Lexus in veilige handen. Niet voor niets hebben wij inmiddels meer dan 1,5 miljoen buitengewoon veilige hybride voertuigen afgeleverd. De nieuwe Lexus ES 300h zelfopladende hybride werd door Euro-NCAP onlangs zelfs bestempeld als beste in zijn klasse in de segmenten Elektrisch/Hybride en Gezinsauto.

    Parallax Image 4 Recycling Made Simple

HOE ELEKTRISCH RIJDEN WERKT

EENVOUDIG RECYCLEN

Wanneer het batterijpakket van de UX 300e na lange tijd aan het eind van zijn levensduur is, hebben we een innameprogramma om er zeker van te zijn dat het batterijpakket veilig op verantwoorde wijze wordt gerecycled. Op dit moment komt in Europa reeds meer dan 90% van de batterijen via de dealers bij ons terug. Onze doelstelling in dit verband is echter 100% terug te nemen van de batterijpakketten.